Algemene begraafplaats Graft

De begraafplaats in Graft ligt naast het oude raadhuis en maakt deel uit van de Haring- & Henneproute.
Ooit stond hier een kerk. Nu is er nog een zerkenvloer met 155 grafstenen met familiewapens.
Het hele verhaal staat netjes opgeschreven voor de toerist die hier even de fiets parkeert.

Ik ben er op 23 juni. De zerkenvloer zegt me niet veel. De stenen zijn lastig leesbaar en voor mij leven ze niet.
Achter de bezienswaardigheid is een echt kerkhofje. En een veldje waar as kan worden uitgestrooid.

Het is mooi en intiem. Al snel vergeet je dat de Raadhuisstraat, waaraan het ligt, best druk wordt bereden.
Mij breekt op dat de zon fel schijnt. Een deel van de foto’s mislukt door het scherpe contrast tussen fel licht en donkere schaduw.

Mooi (op de zerkenvloer) vind ik het gedicht in glas. Ik dácht dat ik het helemaal (in stukken) had gefotografeerd, maar ik blijk een aantal zinnen te hebben gemist. Daarom laat ik het hier maar bij het begin.
Ook zie ik nu dat ik verzuimd heb de naam van de dichter te fotograferen.
Daar moet ik dus nog even voor terug.

Reacties

  1. Fred Hoek zegt

    Je hebt wat gemist. Alle teksten van de zerken staan gegrift in de rvs platen boven de noordmuur. In de audiozuil (paraplu) bevinden zich 6 knoppen voor gedichten, 6 voor muziekstukken en 6 voor verhalen over mensen die onder de zerken liggen. Dus helemaal niet dood, zou ik zeggen en langer daar vertoeven want het is een stilteplek

  2. Jij hebt ook wat gemist: in het stukje Zerkenvloer (dat direct boven dit stukje staat) heb ik het over die paal met muziekstukken e.d.
    https://www.mijnbegraafplaatsen.nl/zerkenvloer/

Laat wat van je horen

*