Van dichtbij (klik op de foto’s voor vergrotingen) (2)

Meer op het oog gewone graven/grafstenen met extraatjes van Find a Grave.

Naast elkaar meneer en mevrouw Greisch met een gedenkstukje voor meneer (dit was een paar dagen na Memorial Day).

Meneer was volgens de steen loving husband father grandfather en had – vermoedelijk voor iets dat hij deed in een oorlog – een presidential citation.

Mevrouw was loving wife, mother and grandmother. Dat zie je vaker. Dat een vrouw uitsluitend als echtgenote en moeder wordt getypeerd. Niet alleen bij vrouwen die in het begin van de vorige eeuw zijn geboren.

Find a Grave heeft over Clement M. Greisch niks extra’s te melden.
Over Virginia Jeanette Greisch des te meer. Ook een mooie foto: zilver haar, grote zonnebril, veelkleurig bloesje en sigaret in de hand.

  

Op de steen van het echtpaar Gnatowsky is gekozen voor gelijkheid: hij is Son, Husband, Father, zij is Daughter, Wife, Mother.
Ik kon het niet zien omdat toen ik er was de steen rondom was versierd maar onderaan staat We Had A Good Time While We Were Here. Wat ik wat voorbarig vind want Deena Lee is weliswaar in 2009 op 54-jarige leeftijd overleden, maar Sol Marvin leeft nog.

Op Find a Grave staat een uitgebreid verhaal over Deena Lee. Met een mooie foto en (o.a.) She was an excellent mother and took part in any activity her children were involved with. Among the many things Deena also enjoyed was scrapbooking, calligraphy, cake decorating, hiking, bowling and gardening.

De naam van haar moeder, lees ik, is Betty Hartje. Wat kan duiden op Nederlandse roots.

Nog eentje dan.

Weer zo’n op het eerste gezicht saaie gedenkplaat. Een beloved husband and father die in 2007 is overleden en en beloved wife and mother die nog leeft.

Wat me eraan opviel is die losse steen die tussen de twee grafstenen ligt. Lees even de tekst (klik).

Die tekst doet vermoeden dat William T. Masche Sr. onverwacht is overleden. Dat gebeurt vaker maar dat ze hebben gekozen om die steen erbij te leggen duidt erop dat het een bijzonder aspect was aan zijn overlijden en dat is geleden onder dat abrupt weggerukt zijn.
Met extra veel belangstelling lees ik zijn obituary op Find a Grave.
Ik zie een foto, ik lees dat hij hield van de eenvoudige dingen in het leven zoals jagen en vissen en dat hij op 80-jarige leeftijd after a long illness is overleden.
Ook had hij een andere steen voor de huidige steen (foto op Find a Grave) en de huidige is véél mooier.

Laat wat van je horen

*