Lake Havasu Memorial Gardens

Lake Havasu Memorial Gardens was founded in 1975, and provides nice vistas and views of Lake Havasu. We feature beautiful, well-maintained 10-acre grounds lees ik op de website van deze begraafplaats, die ik op 1 juni 2010 bezocht.

Lay your loved ones to rest at our scenic Arizona cemetery.
Staat ook nog op die site. Met een lijstje van wat ze allemaal bieden (zonder prijskaartje).

Ik bezocht de begraafplaats tijdens een tussenstop (6 uur rijden naar m’n volgende motel). Dat gold ook voor Parker, waar ik dacht: ik moet hier naar terug en dan meer en beter kijken. Dat had ik hier niet.

Lake Havasu Memorial Gardens ligt er saai bij. Vooral veel stenen en een enkele bloem of vlag (ik was hier vlak na Memorial Day, dat verklaart een hoop rood-wit-blauw). De kindergraven maakten wel veel indruk op me, maar dat is altijd.

Direct toen ik de begraafplaats opliep, waren daar twee mannen die over het onderhoud gingen. Een ervan kreeg uitgelegd wat zijn werk was. Waarop hij moest letten. Wat er schoon en opgeruimd moest zijn.
De ander vroeg mij of ik iets zocht. Of ik misschien vragen had. “Ik kijk alleen maar rond,” zei ik en de man zei dat het prima was als ik foto’s wou nemen.
Eigenlijk had ik best vragen. Maar die durfde ik toen nog niet te stellen.

De begraafplaats oogt saai maar ligt geweldig.
Aan Lake Havasu wat een stukje van de Colorado River is.
Waarover The Lady of the Lake waakt – suggereert deze muur. Wie deze Lady of the Lake is kan ik niet vinden. Wel dat er erg véél Ladies of the Lake zijn. Overal in de VS.

Er wordt uitgebreid, hier.
En toen ik wegliep, met die camera in mijn hand, passeerde me een vrouw in haar slee van een Amerikaanse auto die me heel nadrukkelijk heel vies aankeek.
De foto’s terugziend realiseerde ik me dat zij toen ik daar rondliep bij de muur van het Mausoleum was geweest. Ik had wel een foto van haar maar ik was toen ik die nam op zo grote afstand dat ik dacht dat het een buurhuis was.

Laat wat van je horen

*