Nelson Cemetery

Ik verbaas me vaak over Amerikaanse bronnen die doen of ze de waarheid in pacht hebben en intussen een eind in de ruimte lullen.

Op 30 september 2010 bezoek ik Nelson, NV. Ik was er jaren geleden al eens doorheen gereden (naar een uitkijkpunt over de Colorado River). Nu wil ik het cemetery bezoeken dat volgens Find a Grave ongeveer 60 graven heeft.
Merkwaardig daarom dat Legends of America beweert dat de begraafplaats moeilijk is te vinden: On a hillside above Nelson is a small overgrown cemetery and though it has some fairly recent graves, they can barely be seen through the brush.

Er staat inderdaad geen pijltje met ‘Cemetery’. Maar eenmaal uit de auto gestapt zie ik direct twee grote kruizen.
Ik klim erheen en zie in een soort driehoekig stuk woestijn, ingesloten door zandwegen, een unieke cemetery. Oude graven, recentere graven, sommige best luxe. Vooral: erg gevarieerd. Prachtig gelegen midden in de woestijn.
Veel grote planten en kleinere (prik)plantjes. Stekende steentjes ook.

Ik stap erin en wil eerst van rij naar rij gaan maar word al snel afgeleid door een steen ergens verderop, een mooi versierd graf (veel met een grote rechthoek stenen er omheen) en de twee grote kruizen. Een hele familie Kennedy ligt hier begraven.
Ik denk: hoe kan dat, zoveel -ook recente- graven als Nelson echt een gehucht met maar 20 mensen is zoals ik overal lees.

Wanneer ik weer van het iets hoger gelegen begraafplaatsje afstap zie ik opeens een steen: Nelson Cemetery.
Er is dus toch een markering.

Wat een geweldige plaats om te zijn.

Laat wat van je horen

*