Opvallend

Klik eens op het onderste plaatje rechts in het stukje hierboven.
Kijk goed naar de linker grafsteen. Bijna verstopt achter de zorgvuldig bijgeknipte maar wel hoge struik.
Die tekst is Engels.

Wie zou Amy Maria Victoria Spiteri zijn? Is ze vlak na haar geboorte overleden? Of hebben haar ouders alleen haar sterfdag vermeld? Gebeurt dat eigenlijk wel eens op Nederlandse graven?
En: waarom in het Engels. En: waarom *hier*? Markenbinnen is een mini-dorpje. Wat is de kans dat daar een Engelse familie zou wonen of zou hebben gewoond.
Google helpt me niet verder.

Wat me verder opviel was deze steen. Of meer: combinatie van stenen. Ik vind ‘m mooi. Zeker in combinatie met die bloemen en plantjes erop en er omheen.

Ik zoem in op de naam.

‘Schermerhorn’- dat is een gewone naam in deze streek.
‘Wijb’ vind ik een ongebruikelijke voornaam maar daarin blijk ik me te vergissen (leert google). Er zijn er best veel (die nog leven) maar deze zou het kunnen zijn. Een (aardige) reactie onderaan een weblog over een reis door Amerika.

Ja, dat moet ‘m zijn, ontdek ik later. Want online-familieberichten heeft z’n overlijdensbericht.
Daaruit blijkt dat Wijb Schermerhorn niet is begraven maar gecremeerd.
Meer kan ik niet vinden. Dus ook niet waarom hij hier is begraven/bijgezet(?) en waarom hij zo’n mooie gedenksteen heeft gekregen.

Reacties

  1. Schermerhorn zegt

    Beste Jeanne
    Wijb Schermerhorn is mijn vader. Zoals je kan lezen is hij geboren in de Starnmeer alwaar hij ook bijna zijn hele leven gewoond heeft.
    Mijn ouders hadden daar een boerderij. Vanuit de begraafplaats in Markenbinnen kijk je zo over hun land uit & kan je de boerderij nog zien liggen. Vandaar zijn keuze om bijgezet te worden op het begraafplaatsje in Markenbinnen

  2. Bedankt voor je aardige reactie.
    Wat een bijzondere, en mooie reden voor het kiezen van die begraafplaats.

Laat wat van je horen

*