Palo Verde Cemetery

Ik bezoek Palo Verde Cemetery in Blythe, Californie op 17 september 2010 wanneer ik van Yuma naar Kingman rijd.
Het is ongeveer honderd graden Fahrenheit en dat helpt niet.

De begraafplaats is groot en ruim gelegen met een accent op liggende grafstenen (lawn cemetery).
Vanwege de lange tocht en de hitte neem ik me voor alleen het eerste stukje te bekijken.
Ik zie stenen die me weinig doen en stenen die me meer doen en stenen die me nieuwsgierig maken en een soort graftombes met onleesbare teksten en 1 oud kindergrafje met een zo trieste engel dat ik er uren aan blijf denken.

Wat me vooral opvalt: dat de graven kwa jaren dwars door mekaar liggen.
1916 naast 2009 naast 1963.

De komende jaren zal ik teruggaan naar deze begraafplaats, steeds onderweg van Yuma naar Kingman dus als tussenstop op een lange route.
Misschien dat ik er dan een beter gevoel voor krijg.

De tekst op het graf:
Vincent Basil de Meyer
Born Apr. 4 1921,
Died
Nov. 10, 1922

Reacties

  1. De Meyer Willy zegt

    Vincent Basil De Meyer was het eerste kindje van Basil De Meyer (1882-1965). Er volgden nog acht kinderen. Het was de vader van Basil , Emil De Meyer die in 1897 met zijn gezin emigreerde uit België naar de USA

Laat wat van je horen

*