Mountain View Cemetery

Mountain View Cemetery in Kingman ligt langs 1 van de hoofdwegen in Kingman.
Ik rijd er al jaren langs. In mei 2010 breng ik voor het eerst een bezoek.
Wat is de begraafplaats groot! Meer dan 10.000 graven. Anderhalf uur dwaal ik rond en ik heb nog niet een derde gezien. Ergens tussen de 200 en 300 foto’s maak ik. Die een dag later in rook zijn opgegaan omdat mijn Olympus C-765 Ultra Zoom de geheugenkaart van 2GB niet aan kan (dat ontdek ik later, de Helpdesk van Olympus is ondeskundig en beweert dat hij er wel mee overweg kan).

Hoewel iemand die ik vanuit Kingman bel na googlen me verzekert dat een gewiste geheugenkaart weer ont-wist kan worden met een handig progje (waarvan er vele zijn), ga ik toch terug en maak nog wat foto’s. Ik had niet veel tijd en een paar graven die me die eerste keer mn opvielen kon ik niet zo snel vinden. De geheugenkaart bleek helaas wél onherstelbaar gewist.
Ik ga terug in september 2010.

  

Hier vast een paar foto’s van de begraafplaats. Ik kan er weinig over vinden. Behalve dat de begraafplaats is geopend in 1917 en dat toen van de Pioneer Cemetery, die elders lag, tegen betaling graven ernaar konden worden verplaatst. Een deel van de graven op Pioneer Cemetery bleef liggen. Er werd een school op gebouwd. En nu wordt ernaast gegraven en komen er menselijke botten boven.
Lees hier een deel van dát verhaal.

O ja: de header van dit weblog is een foto van Mountain View Cemetery.

Laat wat van je horen

*